Olej z ostropestu Balcho tłoczony na zimno 250ml

16.99  brutto

Olej Z OSTROPESTU jest tłoczony na zimno ze specjalnie wyselekcjonowanych  nasion ostropestu plamistego.  Świeży olej z ostropestu posiada lekko gorzkawy, orzechowy smak i żółto brązową barwę.

Ostropest to starożytne ziele pochodzące z Samarii i Izraela, które od tysiącleci stosowane jest przy dolegliwościach wątroby.

Olej z ostropestu jest produktem naturalnym i  naturalnym źródłem witamin (A, D, E, F, K, C, itp.), minerałów i pierwiastków śladowych (miedź, cynk, selen, jod, bor itp.).

Olej tłoczony na zimno z ostropestu plamistego jest bogaty w sylimarynę i  ma wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych w prawie idealnej proporcji 1:2 Omega 3 do Omega 6.

Wiele Pań chętnie używa oleju z ostropestu w celach kosmetycznych właśnie z powodu bogactwa tych składników.

W przypadku przebarwień posłonecznych przede wszystkim należy olej z ostropestu wmasowywać w skórę. Złagodzi to skutki nasłonecznienia i rozjaśni nadmiar melaniny.

Olej z ostropestu plamistego Balcho jest produktem w pełni naturalnym, bez obróbki termicznej i chemicznej. W procesie pozyskiwania nie dodawane są konserwanty i przeciwutleniacze. Jest to wysokiej jakości olej tłoczony tradycyjną metodą na zimno.

SKU: 65 Kategorie: ,

Opis

NATURALNY ZIMNOTŁOCZONY

OLEJ z nasion ostropestu plamistego

·Silybum marianum·

250 ml

Olej Z OSTROPESTU jest tłoczony na zimno ze specjalnie wyselekcjonowanych  nasion ostropestu plamistego.  Świeży olej z ostropestu posiada lekko gorzkawy, orzechowy smak i żółto brązową barwę.

Ostropest to starożytne ziele pochodzące z Samarii i Izraela, które od tysiącleci stosowane jest przy dolegliwościach wątroby.

Olej z ostropestu jest produktem naturalnym i  naturalnym źródłem witamin (A, D, E, F, K, C, itp.), minerałów i pierwiastków śladowych (miedź, cynk, selen, jod, bor itp.).

Olej tłoczony na zimno z ostropestu plamistego jest bogaty w sylimarynę i  ma wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych w prawie idealnej proporcji 1:2 Omega 3 do Omega 6.

Wiele Pań chętnie używa oleju z ostropestu w celach kosmetycznych właśnie z powodu bogactwa tych składników.

W przypadku przebarwień posłonecznych przede wszystkim należy olej z ostropestu wmasowywać w skórę. Złagodzi to skutki nasłonecznienia i rozjaśni nadmiar melaniny.

Olej z ostropestu plamistego Balcho jest produktem w pełni naturalnym, bez obróbki termicznej i chemicznej. W procesie pozyskiwania nie dodawane są konserwanty i przeciwutleniacze. Jest to wysokiej jakości olej tłoczony tradycyjną metodą na zimno.

ZASTOSOWANIE OLEJU Z OSTROPESTU PLAMISTEGO

Nasiona ostropestu zawierają sylimarynę, toksyfolinę, alkohol dehydrokoniferylowy, kwercetynę, tyraminę, histaminę, śluz, kwasy organiczne, witaminy K i C, fitosterole, garbniki, białka, cukry i tłuszcz z dużą ilością kwasu linolowego oraz minerały.

Owoce ostropestu składają się w 20% z kwasów tłuszczowych, z których dominują kwas linolowy oraz oleinowy. Tłoczony z nasion olej dostarcza więc cennych jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i składników mineralnych, które korzystnie wpływają na stan skóry, paznokci i włosów. Olej z ostropestu doskonale nawilża włosy.

Największym skarbem oleju ostropestowego jest jednak sylimaryna i jej dobroczynny wpływ na wątrobę.

INFORMACJE O PRODUKCIE

SPOSÓB UŻYCIA:

wewnętrznie: 3 razy dziennie po 1 łyżeczce na około 30 min przed posiłkiem lub jako dodatek do potraw zimnych np.: do sałatek.

zewnętrznie: nanieść niewielką ilość oleju na skórę i wcierać.

PRZECHOWYWANIE:

Po otwarciu przechowywać w lodówce w zamkniętej butelce z ciemnego szkła.

SKŁAD:

100% tłoczony na zimno olej z ostropestu plamistego Silybum marianum

ZAWARTOŚĆ:

250 ml oleju z ostropestu, opakowanie butelka z ciemnego szkła.

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA:

Wszystkie nasze oleje są świeże, pochodzą z regularnych dostaw i posiadają możliwie najdłuższy termin przydatności (ustawowo 12 miesięcy). Niemniej jednak zalecamy spożycie oleju w przeciągu 4-6 miesięcy  – zakładając że będzie on przechowywany w lodowce – ponieważ gwarantuje to najwyższą zawartość kwasów Omega 3 i Omega 6 w oleju.

INFORMACJA DLA ALERGIKÓW:

Produkt nie zawiera cukru, substancji słodzących, soli, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych, bez użycia konserwantów, sztucznych barwników i substancji zapachowych.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.